Monday, 16 May 2011

Happy Teachers Day~

Cikgu,
engkau ibarat lilin yang menerangi hidup kami..

Lawaknya.maksud aku bukan lawak ayat tu.ayat tu serius.cuma lawak sal ayat tu terlalu kerap diulang.sebelum Hari Guru lagi.hahaha..hari ini aku celebrate Hari Guru dengan guru2 aku untuk tahun yang terakhir sebagai student Asma..meriah sangat2..letih nak gelak la..

Seronok bila tengok cikgu2 kita yang tua2 gelak.nampak ceria ja.bila masuk kelas,garang gila.nak kalih tepi pun kalau boleh nak minta izin..hhuu..seraam kot cikgu Asma nih. Tapi, yang paling penting, cikgu Asma marah pun suka suki nak marahkan anak murid,mereka marah bersebab..dalam hati ade taman beb..haha..

Asma terkenal dengan sekolah perempuan yang berprestasi tinggi,bak kata pengetua kami la..cikgu lelaki ada la 4-5 orang..zaman diorang muda2 dulu lagi best,anak murid yang mengorat diorang..Ok la tu..membakar semangat nak belajar.ni zaman aku,semua dah nampak kedut.ade yang dah ade uban. (cikgu,saya bagi bayangan je cikgu,sorry cikgu2  sekalian). Tapi uban itulah , kedut itulah menjadi saksi seorang demi seorang pelajar Asma berjaya melangkah ke arah masa depan yang mapan..





Terima Kasih cikgu atas jasa2 cikgu selama ini.. Kami hanya insan biasa . Cikgu telah mendidik kami dari nothing to something .. 


terima kasih cikgu2 na.. kepada cikgu2 form 5 yang bertungkus lumus mengajar insan SPM seperti saya ni iaitu Sir Ong, Cikgu Harum, Cikgu Hazliyanti, Cikgu Hatipah , Cikgu Bibi, T'cer Hasnida, Cikgu Rohana , Cikgu Zabedah, Cikgu Pasmah, Ustazah Noorizah , dan mama 5 Darulaman yang paling saya sayang, Puan Amanah Abdul Aziz, thanks for all your good deeds t'cers.. we will never forget u all....
 

No comments:

Post a Comment