Sunday, 8 May 2011

Ibu .. Terima kasih ibu..

Ibu, ibu, engkaulah ratu hatiku..
bila ku berduka..engkau hiburkan selalu...
that song is dedicated to my dearest mom..Puan Noraida..
ibu,
Selamat Hari Ibu.. Kakak sayang ibuuu..muahx!


Ibu aku seorang wanita yang sangat tabah...aku sayang sangat kat ibu aku..kalau aku nak wat pape,
ibu perkara pertama yang aku pikir..ibu suka ka apa yang aku buat ne..ibu tengah makan apa sekarang ne..macam2 lagi la..kadang2 aku terpikir jugak macam xmau kahwin ja,.tapi aku kena keluar dari kemiskinan hidup ni..nak bantu dia..nak bagi kebahagiaan kat dia..impian dia nak tengok aku jadi seorang doktor..aku akan usaha untuk tunaikan impian dia kelak..aku susah nak ungkapkan yang aku sayangkan ibu aku face to face..aku akan ungkapkan melalui hadiah2..kad ucapan..sesuatu yang boleh di aplikasi dalam kehidupan seharian beliau..cewah.hahha..aku ada ibu aku ja dalam dunia ne..kawan perkara ketiga dalam hidup aku lepas ibu and family aku..abah aku dah xda..tapi dalam hati ne,abah dgn ibu tetap #1 ...aku sayang mereka..


Aku pelik la dengan orang yang hantar mak bapak diorg g rumah orang tua2..dulu mak bapak diorg anta diorg ke rumah anak2 yatim ke?tak.....
Anak2 yatim tak mungkin buat macam tu kat ibubapa diorg...mereka cuma menerima ketentuan Allah..dengan redha..bukan dengan tidak bersyukur seperti mana manusia hari ne,,mengejar keduniaan semata-mata..mereka mungkin lupa,kalau ibu dan ayah mereka tidak wujud , mereka di mna???




Aku cuma mampu berharap,rumah orang tua2 di dunia ni semakin berkurang..kerana insan seperti mereka tidak patut sama sekali dilayan macam tu..seharusnya jasa mereka dibalas...


buat semua wanita didunia ne,tak kisah lah ibu tunggal ke,ibu beranak satu..wanita yang belum ade anak pun patut digelar ibu,,
Saya.nak ucapkan ..selamat hari ibu sedunia..tanpa kalian semua, tiada lagi generasi sekarang..terima kasih ibu..

No comments:

Post a Comment